De Natuurlijk werkt webinars

Jolanda Maas over de rol van de wetenschap​

 

Jolanda Maas is senior onderzoeker aan de VU en onderzoekt al jaren de relatie tussen de gezondheid van mensen en die van hun omgeving, onder meer op thema’s als natuur, ruimtelijke inrichting en bewegen. Een uitgelezen achtergrond dus om ons mee de diepte in te nemen.

In dit webinar op 15-12-2020 vertelde ze over de laatste stand van de wetenschap en bogen we ons vooral ook over vraag hoe het komt dat overtuigende resultaten van onderzoek zo moeizaam terechtkomen op de werkvloer en hoe jij hiervan kan leren.

Hoe de vu er uit zou kunnen zien

Meten is weten

Johan Reuvers startte In 1999 zijn bedrijf vanuit de filosofie dat een gezonde en inspirerende werkplek begint bij het terugbrengen van de natuur in het kantoor. Planting Power ontwikkelt intelligente technische oplossingen voor een gezond en prettig binnenklimaat die ook nog meten en laten zien hoe het daarmee gesteld is. Denk aan klimaatsensoren gecombineerd met groene – en waterwanden bijvoorbeeld.

De missie van Chantal Linders is om mensen te helpen zelf de regie te nemen over hun gezondheid. Op basis van gaming technology ontwikkelde ze Greenhabit; een app en programma waarmee bedrijven hun medewerkers op verschillende thema’s interactief uitdagen tot gezonder gedrag op de werkvloer. 

Dit webinar vond plaats op 10-12-2020 en is hier terug te kijken.

Groene inspiratie

Iedereen zit thuis deze winter en  veel gebouwen staan leeg. Maar, we weten ook dat Coronabesmettingen over niet al te lange tijd een stuk beter gecontroleerd kunnen worden en dat we elkaar dus weer kunnen ontmoeten! En dat ontmoeten zal heel vaak in gebouwen plaatsvinden. Maar, wat wordt de nieuwe, dagelijkse rol van gebouwen? Hoe belangrijk is het dat ze groen zijn? En levend? Hoe wordt ons werk- en ontmoetgedrag?

Op 19 november organiseerden wij een webinar waarin je je kon laten inspireren door levend groen in en om gebouwen waar ontmoeten centraal staat. Want wij durven te stellen dat levende, groene gebouwen goed zijn voor (het herstel van) mens, klimaat, natuur en economie.

Corona, groen en het klimaat in gebouwen

Het is herfst. De kinderen gaan weer naar school; in hotels, restaurants en verzorgingshuizen gaan de ramen weer dicht en ook kantoren moeten goed nadenken over hun klimaatbeheersing. Denken we. Want, weet jij precies hoe het zit? Hoe zit het nou precies met Corona en luchtvochtigheid? Is constant verse lucht blazen echt nodig? En wat kan de rol van planten hierin zijn?

Gelukkig kon je de benodigde kennis bij ons ophalen! Op 17 september vertelden Tia Hermans van Wageningen Environmental Research en Francesco Franchimon van Franchimon ICM je precies hoe het zit met respectievelijk de rol van groen de rol van aerosolen en ventilatie bij het gezond houden van het binnenklimaat in gebouwen.