Groene inspiratie

Iedereen zit thuis deze winter en  veel gebouwen staan leeg. Maar, we weten ook dat Coronabesmettingen over niet al te lange tijd een stuk beter gecontroleerd kunnen worden en dat we elkaar dus weer kunnen ontmoeten! En dat ontmoeten zal heel vaak in gebouwen plaatsvinden. Maar, wat wordt de nieuwe, dagelijkse rol van gebouwen? Hoe belangrijk is het dat ze groen zijn? En levend? Hoe wordt ons werk- en ontmoetgedrag?

Op 19 november organiseerden wij een webinar waarin je je kon laten inspireren door levend groen in en om gebouwen waar ontmoeten centraal staat. Want wij durven te stellen dat levende, groene gebouwen goed zijn voor (het herstel van) mens, klimaat, natuur en economie.

De opname van het webinar

Kim van der Leest is groene conceptontwikkelaar, belevingsspecialist en bioloog. De afgelopen jaren ontwikkelde zij in opdracht van groene branchevereniging  VHG diverse handleidingen voor Levende omgevingen. Het concept begon bij de Levende Tuin, daarna verscheen het Levende Gebouw en zojuist is ook de handleiding voor de Levende Openbare Ruimte verschenen waarin het concept wordt uitgebreid naar levende steden. Deze handleidingen worden inmiddels in meerdere talen vertaald en dienen als vakliteratuur op de TU Delft Bouwkunde. Natuurlijk worden ze ook veel gebruikt door opdrachtgevers, overheid, (landschaps-)architecten en groenprofessionals.
Bekijk het Levende Gebouw digitaal

Kijk het webinar terug

Bekijk de presentatie van Kim van der Leest

Hotel Jakarta

door Tjeerd van der Schee van Copijn

European Medicine Agency

Bart Dijkman van de Koninklijke Ginkel Groep

NLH Stenden Leeuwarden

door Eelco Schutter van Donkergroen / Greenfortune

Depot Boymans van Beuningen

Gertjan Middelie van Van der Tol

 

 

Kijk ook naar onze andere webinars

Groen, corona en het klimaat in gebouwen

Op 17 september vertelden Tia Hermans van Wageningen Environmental Research en Francesco Franchimon van Franchimon ICM je precies hoe het zit met respectievelijk de rol van groen, de rol van aerosolen en de rol van ventilatie bij het gezond houden van het binnenklimaat in gebouwen.

 

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op via het formulier hieronder of mail naar info@natuurlijkwerkt.nl