Kom in beweging voor natuurlijk werken

De partijen die betrokken zijn bij het gezond houden van werk, werknemer en werkplek komen allemaal uit verschillende branches en netwerken, maar hebben een gezamenlijk doel: organiseer werk en werkplekken meer in lijn met onze natuur. Gelukkiger, lichter, groener, stiller, en ook sociaal en qua beweging veel meer in balans. Natuurlijk werkt ontwikkelt dit gezamenlijke netwerk en bundelt de kennis die de boodschap steeds meer met bewijslast onderbouwt.

De werkomgeving moet gezonder

Eén op de zeven medewerkers in Nederland heeft burn out-klachten (CBS, 2018). Dat aantal blijkt jaarlijks te stijgen: van 13,4% in 2014 tot 15,9% in 2017. Dat is niet verwonderlijk. De meesten van ons brengen 90% van de tijd binnen in een onnatuurlijke werkomgeving, we werken vaak zittend, overbelasten ons hoofd, vergeten ons lichaam, kunstlicht verstoort ons dag/nachtritme, en we voeden ons met ongezond en vaak bewerkt voedsel. De gevolgen zien we niet alleen terug in burn out cijfers, maar ook bij overgewicht en diabetes: de helft van de Nederlanders is te zwaar, veertien procent heeft obesitas, het aantal diabetici is gestegen tot een miljoen Nederlanders. Tijd voor actie!

Doelstelling Natuurlijk Werkt

Natuurlijk Werkt stimuleert het ontwikkelen van zo natuurlijk mogelijk ingerichte werkomgevingen en het bevorderen van zo natuurlijk mogelijk gedrag van werknemers binnen kantoororganisaties. Hierdoor worden werknemers gelukkiger, gezonder, creatiever en productiever.

Samen aan de slag

Bedrijven en organisaties hebben de verantwoordelijkheid om hun medewerkers een gezonde werkomgeving aan te bieden. Ze hebben er ook belang bij. Ziekteverzuim kost geld. En het vinden én binden van gemotiveerde en productieve professionals gaat beter wanneer zij kunnen werken in een gezonde, prettige en zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Verandering gaat niet vanzelf

Natuurlijk Werkt helpt en richt zich op vier belangrijke aspecten van de werkomgeving:

  1. Groen en natuur
  2. (Dag)licht en geluid
  3. Gezond eten en drinken
  4. Bewegen en stressreductie

Natuurlijk Werkt verbindt, inspireert en faciliteert.

Natuurlijk Werkt  creëert draagvlak voor een gezonde, natuurlijke werkomgeving door het verzamelen, toegankelijk maken en uitwisselen van kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden via website, nieuwsbrieven en bijeenkomsten; door een netwerk van partners te verbinden en te inspireren, en door het ondersteunen van bedrijven en organisaties met kennis, inzicht in de eigen situatie door middel van een quick-scan en toegang tot een netwerk van professionals om op de bovengenoemde vier aspecten van de werkomgeving daadwerkelijk in actie te komen.

 

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op via het formulier hieronder of mail naar info@natuurlijkwerkt.nl