De partijen die betrokken zijn bij het gezond houden van werk, werknemer en werkplek komen allemaal uit verschillende branches en netwerken, maar hebben een gezamenlijk doel: organiseer werk en werkplekken meer in lijn met onze natuur. Gelukkiger, lichter, groener, stiller, en ook sociaal en qua beweging veel meer in balans. Natuurlijk werkt ontwikkelt dit gezamenlijke netwerk en bundelt de kennis die de boodschap steeds meer met bewijslast onderbouwt.

De werkomgeving moet gezonder

Eén op de zeven medewerkers in Nederland heeft burn out-klachten (CBS, 2018). Dat aantal blijkt jaarlijks te stijgen: van 13,4% in 2014 tot 15,9% in 2017. Dat is niet verwonderlijk. De meesten van ons brengen 90% van de tijd binnen in een onnatuurlijke werkomgeving, we werken vaak zittend, overbelasten ons hoofd, vergeten ons lichaam, kunstlicht verstoort ons dag/nachtritme, en we voeden ons met ongezond en vaak bewerkt voedsel. De gevolgen zien we niet alleen terug in burn out cijfers, maar ook bij overgewicht en diabetes: de helft van de Nederlanders is te zwaar, veertien procent heeft obesitas, het aantal diabetici is gestegen tot een miljoen Nederlanders. Tijd voor actie!

Doelstelling Natuurlijk Werkt

Natuurlijk Werkt stimuleert het ontwikkelen van zo natuurlijk mogelijk ingerichte werkomgevingen en het bevorderen van zo natuurlijk mogelijk gedrag van werknemers binnen kantoororganisaties. Hierdoor worden werknemers gelukkiger, gezonder, creatiever en productiever.

Samen aan de slag

Bedrijven en organisaties hebben de verantwoordelijkheid om hun medewerkers een gezonde werkomgeving aan te bieden. Ze hebben er ook belang bij. Ziekteverzuim kost geld. En het vinden én binden van gemotiveerde en productieve professionals gaat beter wanneer zij kunnen werken in een gezonde, prettige en zo natuurlijk mogelijke omgeving.

Verandering gaat niet vanzelf

Natuurlijk Werkt helpt en richt zich op vier belangrijke aspecten van de werkomgeving:

  1. Groen en natuur
  2. (Dag)licht en geluid
  3. Gezond eten en drinken
  4. Bewegen en stressreductie

Natuurlijk Werkt verbindt, inspireert en faciliteert.

Natuurlijk Werkt  creëert draagvlak voor een gezonde, natuurlijke werkomgeving door het verzamelen, toegankelijk maken en uitwisselen van kennis en aansprekende praktijkvoorbeelden via website, nieuwsbrieven en bijeenkomsten; door een netwerk van partners te verbinden en te inspireren, en door het ondersteunen van bedrijven en organisaties met kennis, inzicht in de eigen situatie door middel van een quick-scan en toegang tot een netwerk van professionals om op de bovengenoemde vier aspecten van de werkomgeving daadwerkelijk in actie te komen.

Gedurende 2019 werken we met steeds meer bedrijven samen. We ontwikkelen  concrete pilots en een aantal online en offline kennisbijeenkomsten.

 

 

Ja, mijn organisatie wil ook natuurlijker werken

Ja, ik wil graag verder denken over hoe mijn organisatie bij kan dragen aan natuurlijker werken. Neem gerust contact met mij op
Ja, ik ben 16 jaar of ouder en ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring

Ontdek wat natuurlijk werken oplevert

Vergelijk de verzuimcijfers van jouw organisatie met die van je eigen sector en zie hoe en de kosten van vier interventies:

  • natuurlijk daglicht, uitzicht en geluid,
  • groene en natuurlijke werkplek,
  • minder stress, meer rust en beweging
  • en gezond eten en drinken

zich verhouden tot echt zeer conservatief ingeschatte baten.

Doe de test

Blijf op de hoogte van Natuurlijk Werkt!

Wij verspreiden kennis en organiseren netwerkbijeenkomsten rondom de boodschap dat natuurlijk werken werken gezonder maakt. Wil jij dit ook en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Ja, ik ben 16 jaar of ouder en ga akkoord met de verwerking van mijn persoonsgegevens zoals vermeld in de privacyverklaring