Maak werk gezonder

Steeds meer mensen worden ziek van hun werkplek. Burn-out en verzuimcijfers zijn nog nooit zo hoog geweest. En dat is eigenlijk heel logisch. We brengen veel tijd zittend door op werkplekken die onnatuurlijk zijn ingericht; kunstlicht, weinig frisse lucht, veel rumoer, harde materialen, met veel koffie en ongezonde snacks. Kantoortuinen zijn allesbehalve tuin.

Dit moet en kan anders.

Branchevereniging VHG en The Plant werken daarom in opdracht van het Ministerie LNV en Stichting SIGN aan het project ‘Natuurlijk Werkt’. We zetten ons in voor gezonde werkplekken met meer groen, veel daglicht, ruimte voor rust en beweging en gezondere voeding. Een werkomgeving waar de mens centraal staat.

Dit is natuurlijk beter voor medewerkers maar ook voor organisaties zelf. Immers, ziekteverzuim is kostbaar en het aantrekken en vasthouden van gemotiveerde professionals gaat een stuk makkelijker wanneer zij kunnen werken in een prettige en zo natuurlijk mogelijke werkomgeving.

‘Natuurlijk Werkt’ nodigt je, zodra het Coronavirus onder controle is graag uit om samen te verkennen hoe werkomgevingen Natuurlijk beter kunnen worden.

Locatie en Datum

nog niet bekend

Programma (onder voorbehoud)

 

13.00   Inloop met koffie / thee

13.30   Welkom en kennismaking

13.40   Natuurlijk Werkt

Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG geeft een korte toelichting op de achtergronden, doelstellingen en opzet van het project ‘Natuurlijk Werkt’,

14.00   Feiten

Wat is eigenlijk een gezonde en natuurlijke werkomgeving? Prof. dr. Karin Proper, bijzonder hoogleraar Arbeid, Gezondheidsbevordering en Beleid en Djoeke van Dale, programmacoördinator Kwaliteit, beiden werkzaam bij het RIVM vertellen aan de hand van hun eigen ervaringen en onderzoek waar je op moet letten.

14.30   Gedrag

Hoe maak je werken aan een natuurlijke werkplek leuk? Chantal Linders, ontwikkelde de Greenhabit app die medewerkers aanzet tot gezond gedrag. Ze vertelt aan de hand van haar ervaring met verschillende bedrijven hoe deze werkt in de praktijk.

15.00   Korte break

15.15   Aan de slag

Hoe vind jij dat het anders kan? Op basis van ieders kennis en ervaring gaan we samen interactief aan de slag om meer zicht te krijgen op de succesfactoren voor Natuurlijker en gezonder werken.

16.15   Plenaire terugkoppeling en maken van afspraken

16.30   Afronding en netwerkborrel.  

 

Ik schrijf me in principe vast in

Vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op via het formulier hieronder of mail naar info@natuurlijkwerkt.nl